Dag van de Zorg groot succes voor Zorgbedrijf Antwerpen

Op 21 maart 2016, over deze onderwerpen: Senioren, Welzijn

Zorgbedrijf Antwerpen zwaaide zondag op heel wat locaties haar deuren open voor de Dag van de Zorg. Meer dan 2000 mensen kwamen een kijkje nemen: dat zijn er 600 meer dan in 2015. Vooral de nieuwbouwprojecten lokten veel belangstelling.

Er was veel interesse voor de nieuwbouwprojecten: in Merksem maakten 750 bezoekers kennis met het vernieuwde woonzorgcentrum Sint Bartholomeus, dienstencentrum De Zeelbaan en de serviceflats. In woonzorgcentrum St Anna in Berchem bezochten 300 mensen de modelkamer van het nieuwe woonzorgcentrum dat in volle ontwikkeling is.  Ook het nieuwe dienstencentrum Groen Zuid en bijhorende serviceflats (Hoboken) waren populair: daar kwamen 190 bezoekers opdagen om onder meer de laatst beschikbare serviceflats te bezoeken.

In Merksem kwamen ook heel wat mensen kennismaken met het unieke aanbod van De Schakel, de winkel van Zorgbedrijf Antwerpen. Daar woonden een kleine honderd klanten de productdemonstraties bij en ontdekten ze slimme producten waarop geen leeftijd staat. Veel van hen namen de fietstaxi van/naar het nabijgelegen woonzorgcentrum Sint Bartholomeus en dienstencentrum en serviceflats De Zeelbaan.

In het district Antwerpen was de interesse eveneens groot. In dienstencentrum Hof Ter Beke kwamen vandaag meer dan 300 bezoekers over de vloer. Een deel van hen kwam voor het optreden van Wendy Van Wanten. Een groot deel van hen bezocht ook de modelflat om een idee te krijgen hoe de vernieuwde serviceflats er weldra uitzien op deze site.  In dienstencentrum Liberty kwam een 250-tal bezoekers over de vloer voor de demonstratie bier brouwen, een rondleiding in de serviceflats en uiteraard om lekker te eten. In dienstencentrum De Boskes kwam een 150-tal bezoekers langs om de servicefats te bezoeken en om te eten.  

Tot slot brachten ook heel wat kandidaat-medewerkers zondag een bezoekje aan de locaties van Zorgbedrijf Antwerpen. Veel mensen lieten bovendien hun gegevens achter.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is