Dag van de Zorg op zondag 20 maart: bezoekers ontdekken dienstencentra, serviceflats, woonzorgcentra en winkel van Zorgbedrijf Antwerpen

Op 18 maart 2016, over deze onderwerpen: Senioren, Welzijn

Zorgbedrijf Antwerpen zet op zondag 20 maart naar aanleiding van de Dag van de Zorg de deuren open. Bezoekers kunnen onder meer kennismaken met de nieuwbouw van woonzorgcentra Sint Bartholomeus (Merksem) en Sint Anna (Berchem). Ook bij dienstencentra Hof Ter Beke, Liberty en De Boskes (Antwerpen) en in de serviceflats en het dienstencentrum van nieuwbouwproject Groen Zuid (Hoboken) kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen.

Op de Dag van de Zorg openen zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren voor het publiek. Ook Zorgbedrijf Antwerpen neemt weer deel aan de populaire jaarlijkse opendeurdag en heet op heel wat locaties iedereen welkom van 10 tot 17 uur.

Sint Anna in Berchem: nieuwbouwproject en bestaand woonzorgcentrum

Op de plaats van het huidige woonzorgcentrum Sint Anna in Berchem, bouwt Zorgbedrijf Antwerpen een nieuw woonzorgcentrum voor een 180-tal bewoners. Er komen ook ongeveer 110 serviceflats, een nieuw dienstencentrum en een ondergrondse parking. Op de Dag van de Zorg kunnen mensen onder meer een modelkamer van het nieuwbouwproject en een kamer in het huidige woonzorgcentrum bezoeken.

Sint Bartholomeus in Merksem: nieuwbouw en bestaand woonzorgcentrum

Aan de Jaak De Boeckstraat in Merksem vernieuwt Zorgbedrijf Antwerpen de zijvleugel van woonzorgcentrum Sint Bartholomeus. Er komen 84 nieuwe eenpersoonskamers en 12 serviceflats. Op de Dag van de Zorg kunnen mensen een modelkamer en een ruwbouwkamer bezoeken. Dienstencentrum en serviceflats De Zeelbaan zet eveneens de deuren open. Bezoekers kunnen met de fietstaxi van Sint Bartholomeus en De Zeelbaan naar De Schakel en/of terug.

De Schakel in Merksem: demo’s en slimme producten waarop geen leeftijd staat

In de winkel van Zorgbedrijf Antwerpen vinden senioren naast de klassieke zorgmiddelen ook honderden verrassend slimme, toffe en eigentijdse spullen waar geen leeftijd op staat. De Schakel is uitzonderlijk open op zondag tijdens de Dag van de Zorg. Mensen kunnen er producten ontdekken, infostanden bezoeken en demonstraties bijwonen van MediBling (stijlvolle medische identificatiejuwelen), Aurilis (hoorcentrum), Doro (gebruiksvriendelijke telefoons) en SIMtab (gebruiksvriendelijke tablets).

Groen Zuid in Hoboken: nog enkele flats te koop of te huur

In Hoboken kunnen bezoekers kennismaken met het nieuwe dienstencentrum en de serviceflats van Groen Zuid. Bijna 110 van de 118 flats zijn al verkocht of verhuurd. Alle flats hebben een ingerichte keuken, lichte leefruimte, terras, badkamer met inloopdouche en 1 of 2 slaapkamers. Op de Dag van de Zorg kunnen mensen de flats bezoeken en deelnemen aan een zoektocht.

In district Antwerpen zetten Hof Ter Beke, Liberty en De Boskes de deuren open

In het district Antwerpen heten de medewerkers van Hof Ter Beke, Liberty en De Boskes iedereen welkom in hun dienstencentrum en serviceflats met rondleidingen, demonstraties en lekkere snacks. Bij Hof Ter Beke kunnen mensen een bezoekje brengen aan een gerenoveerde modelflat, in dienstencentrum Liberty staat een demonstratie bier brouwen op het programma en in De Boskes staan de kapster en pedicure van het dienstencentrum klaar om bezoekers in de watten te leggen.

Ook kandidaat-medewerkers welkom

Zorgbedrijf Antwerpen is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Kandidaat-medewerkers zijn dan ook van harte uitgenodigd om op de Dag van de Zorg een bezoekje te brengen aan een van de locaties en hun gegevens achter te laten via de formulieren en bussen die daarvoor overal beschikbaar zijn.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen:

Dag van de Zorg, zondag 20 maart van 10 tot 17 uur

Meer informatie en het programma op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is