Zorgbedrijf Antwerpen bouwt nieuw woonzorgcentrum Gitschotelhof met zorgflats en serviceflats in Borgerhout

Op 15 maart 2016, over deze onderwerpen: Senioren, Welzijn

Op de site van het huidige woonzorgcentrum Gitschotelhof aan de Lodewijk Van Berckenlaan in Borgerhout start Zorgbedrijf Antwerpen op 1 april met de bouw van een nieuw woonzorgcentrum voor 180 bewoners. De eerste bewoners verhuizen tegen het najaar 2017. Daarnaast komen er op de site ook 5 zorgflats en 30 serviceflats. Deze worden opgeleverd tegen de zomer 2019. Op termijn komen er op de site ook nog een nieuw dienstencentrum en een 70-tal serviceflats. Zorgbedrijf Antwerpen voorziet in een ondergrondse parking onder de serviceflats. In samenwerking met een boomarcheoloog werd beslist welke bomen op de site behouden blijven.

In het nieuwe woonzorgcentrum komen onder meer een ruime cafetaria en een wellness-gedeelte. Zowel bewoners van het woonzorgcentrum als van de serviceflats kunnen er terecht.

De nieuwbouw serviceflats hebben een ingerichte keuken, een berging met ruimte voor wasmachine en droogkast, een badkamer met inloopdouche en een persoonlijk alarmsysteem. Het gebouw met de serviceflats telt 4 verdiepingen en krijgt een ondergrondse parking. In een volgende fase worden ook nog een dienstencentrum en 75 serviceflats gebouwd.

Zorgbedrijf Antwerpen bouwt het project met zoveel mogelijk behoud van het bestaande groen. Enkele bomen verdwijnen maar worden gecompenseerd met de heraanleg van de tuin. Het terrein en de doorgang van de Lodewijk van Berckenlaan naar de Valkenputstraat zijn na de werken voor iedereen toegankelijk.

Samen met het district Borgerhout stelde Zorgbedrijf Antwerpen de bouwplannen voor aan de buurtbewoners.

Verantwoordelijke schepen: Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is