Zorgbedrijf Antwerpen start met bouw van nieuwe site in Stuivenbergwijk Hoboken

Op 23 augustus 2024, over deze onderwerpen: Welzijn

Tegenover de groene zone Schoonselhof, aan de Krijgsbaan in Hoboken, start Zorgbedrijf Antwerpen weldra met de bouw van een nieuwe site. Er komen 70 assistentiewoningen, een dienstencentrum en een woonzorgcentrum met 120 kamers.

De stedenbouwkundige vergunning is afgeleverd en Zorgbedrijf Antwerpen start met de voorbereiding van de werken vanaf eind augustus. Een infomoment met de buurtbewoners wordt voorzien. Het einde van de werken is gepland in het voorjaar van 2027.

Schepen van gezondheids- en seniorenzorg Els van Doesburg: “Na de opening van de gloednieuwe site Broydenborg met dienstencentrum en assistentiewoningen starten we nu met weer een nieuw project. Voor de Hobokense senioren bouwen we een dienstencentrum, een woonzorgcentrum en 70 assistentiewoningen in de Stuivenbergwijk. Het totale project is goed voor een investering van 36 miljoen euro."

Site met 3 eenheden

Het project ligt tussen de Krijgsbaan en de Sint-Bernardsesteenweg in de Stuivenbergwijk, op de grens van de districten Hoboken en Wilrijk. De nieuwbouwsite omvat drie eenheden: een woongedeelte met assistentiewoningen, een dienstencentrum en een woonzorgcentrum.

Assistentiewoningen

Twee woonblokken van 5 à 6 verdiepingen zullen samen 70 assistentiewoningen huisvesten, voorzien van alle comfort. Alle nieuwbouwflats zijn uitgerust met ruime raampartijen, 1 of 2 slaapkamers, terras, ingerichte keuken, berging, badkamer met inloopdouche en een persoonlijk alarmsysteem.

Dienstencentrum

Bewoners van de assistentiewoningen en de wijkbewoners kunnen elkaar treffen in het dienstencentrum, voor een warme maaltijd, activiteiten en cursussen. Dat zal zich deels op het gelijkvloers van een van de woongedeelten situeren – met een polyvalente ruimte en een groot overdekt terras – en deels op het gelijkvloers van het aangrenzende woonzorgcentrum – met de brasserie.

Woonzorgcentrum

Het woonzorgcentrum telt 4 verdiepingen, waar meerdere leefgroepen van ongeveer 10 personen zullen wonen. Samen kunnen hier 120 personen terecht. Behalve de brasserie is er op het gelijkvloers een kapper, pedicure en kinezone met zicht op de groene buitenruimte. Hier komt ook een fietsenstalling en een ondergrondse parking met 112 plaatsen.

Bouwwerken

De bouw van het project zal ongeveer 3 jaar in beslag nemen. De ingebruikname van de nieuwe zorgsite is voorzien in het voorjaar 2027. De eerste fase, de saneringswerken van de bovenste grondlaag op het terrein, wordt eind deze maand opgestart in samenwerking met OVAM.

Contact tijdens het bouwproces

Tijdens de bouwwerken zal de opdrachtnemer de hinder voor de buurt zo goed mogelijk beperken. Wie klachten heeft, kan rechtstreeks contact opnemen met Jens Decoster, projectmanager van bouwbedrijf Ibens via jdc [at] ibens.be.

Wie interesse heeft in dit woonproject, kan zich alvast vrijblijvend inschrijven op de interesselijst ‘project Stuivenberg Hoboken’ via klantendienst [at] zorgbedrijf.be of 03 431 31 31 . Van zodra er informatiesessies over de bewoning van de assistentiewoningen en het woonzorgcentrum gepland worden, nemen we contact met u op.

Els van Doesburg - Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is