Meer dan 23.000 euro subsidies aan verkeersactieve scholen

Op 25 maart 2019, over deze onderwerpen: Verkeersveiligheid

Provincie Antwerpen investeert meer dan 23.000 euro via 10op10-subsidies aan scholen en gemeenten voor meer verkeersveiligheid. De scholen Leefschool ’t Zandhofje Zandhoven, VIBO De Brem Turnhout, SB De Kangoeroe Deurne en de Toverbol Antwerpen, maar ook gemeenten Kasterlee en Duffel ontvangen subsidies om de school en het grondgebied verkeersveiliger te maken. Via die subsidies investeren ze onder andere in een nieuwe fietsenstalling en een Nijntjesroute.

Het project label 10op10 beloont verkeersactieve scholen van het basisonderwijs met een kwaliteitslabel. Scholen die gestructureerde, praktijkgerichte en duurzame verkeers- en mobiliteitseducatie aanbieden, verdienen het label in drie deellabels. Via zo’n label kan de school of gemeente subsidies aanvragen. Gedeputeerde Luk Lemmens bevoegd voor mobiliteit licht toe: “Via het 10op10-project spoort de provincie Antwerpen scholen en gemeenten aan om meer te investeren in verkeersveiligheid. De subsidies ondersteunen hen om de school fietsvriendelijker te maken of om educatieve materialen aan te kopen zodat kinderen op een veilige manier kennis maken met het verkeer. Op die manier leren ze al op jonge leeftijd hoe ze zich veilig in het verkeer moeten verplaatsen.”

Dit jaar keurde de deputatie van de provincie Antwerpen al voor meer dan 23.000 euro aan subsidies goed voor het 10op10-project. De scholen Leefschool ‘t Zandhofje, VIBO De Brem, SB De Kangoeroe en de Toverbol krijgen subsidies toegewezen. Ook de gemeenten Kasterlee en Duffel ontvangen een deel van de subsidies. Zij investeren onder meer in fietsen, inklapbare pedalen, markeringstroken, verkeersborden, verkeerslichten, helmen, zebrapaden, grote loopfietsen, een ‘Nijntjesroute’ en een fietsenstalling.

Lijst van toegekende subsidies

  • Leefschool ’t Zandhofje Zandhoven: fietsen, inklapbare pedalen, markeringstroken, voorsorteervakken, kleine verkeersborden, materiaal verkeersparcour, leskist, verkeerslicht, helmen, liedjesboek - €1.791,53
  • VIBO De Brem (Turnhout): fietsenstalling - €5.000,00
  • SB De Kangoeroe (Deurne): fietsen, verkeersborden, hesjes, zebrapad - €2.500,00
  • Toverbol (Antwerpen): fietsenstalling – €5.000,00
  • Gemeente Kasterlee: zebrapaden, kegels, helmen, grote loopfietsen en staanders – €3.815,54
  • Gemeente Duffel: Nijntjesroute Duffel-West - €5.000,00

Beleidsverantwoordelijke: Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit en Onderwijs

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is