Bollekesfeest met diverse wandelingen en bekende artiesten op de Grote Markt

Op 12 augustus 2015, over deze onderwerpen: Cultuur (+ erfgoed en toerisme), Horeca, Toerisme

Tijdens het Bollekesfeest van 20 tot 23 augustus in Antwerpen staan er heel wat gegidste wandelingen op de agenda, net als concerten van een aantal grote namen. Inschrijven voor de wandelingen of de fietstocht kan nog steeds.

Wandelingen en fietstocht

De Handschoenmarkt aan de kathedraal is het vertrekpunt voor een reeks wandelingen met gids langs verrassende, historische en lekkere plekjes in de stad.

Speciaal voor het Bollekesfeest zijn er een aantal extra rondleidingen voor 450 jaar stadhuis voorzien. Of je kan mee met dokwerker Leo voor een wandeling in het Antwerpse dialect. Ook de bekende stadsgids Tanguy Ottomer begeleidt een tocht doorheen de rijke geschiedenis van de stad. Tijdens andere wandelingen kan je de kathedraal beklimmen, de ruien doorwaden, de geschiedenis van de Groenplaats induiken of genieten van een proevertjeswandeling. Verder is er een begeleide fietstocht van drie uur door de Antwerpse haven.

Op voorhand reserveren voor de wandelingen of de fietstocht is aangeraden en kan op www.bollekesfeest.be.  

Bekende artiesten

Er staan dit jaar heel wat bekende artiesten op het hoofdpodium van het Bollekesfeest op de Grote Markt.

Donderdag 20 augustus

Een niet te missen optreden is dat van Coely. De 21-jarige Antwerpse rapster stond al in het voorprogramma van grote hiphopnamen als Kanye West, Snoop Dogg, Kendrick Lamar en Jessie Ware. Momenteel is ze vooral veel aan het toeren in het buitenland, maar ze komt heel graag terug naar haar thuisstad voor het Bollekesfeest, op donderdag om 21 uur.

Vrijdag 21 augustus

De vrijdagavond van het Bollekesfeest is een echte dansavond. Om 20.15 uur gaat Pigbag Army terug in de tijd. Deze coverband met onder andere Axl Peleman en Eline De Munck brengt hits uit de jaren ’90. Ze worden voorafgegaan door Sam Vloemans met zijn band, en de Bonanzas sluiten de dag feestelijk af.

Zaterdag 22 augustus

Tiny Bertels en Lucas Van den Eynde eren Wannes Van de Velde tijdens dit Bollekesfeest. Zij duiken in het rijke repertoire van Wannes, van wie ze les kregen aan de Studio Herman Teirlinck, en dat op 22 augustus om 17 uur.

Als er één Antwerpse band is die geen introductie behoeft, is het wel Katastroof. Op het Bollekesfeest kunnen Jos Smos, Zjuuk Krapuul en Stef Bef niet ontbreken. Om 20 uur kan iedereen meezingen met hun pittige Antwerpse folknummers.

Zondag 23 augustus

Nicole en Hugo staan al 40 jaar op het podium, maar nu komt hun afscheid stilaan dichterbij. Vanaf eind september geven ze nog een aantal theaterconcerten, daarna gaan ze definitief op pensioen. Het Bollekesfeest biedt dus een unieke kans om hen nog eens aan het werk te zien, op zondag om 18 uur.

 

Om 19 uur die zondag sluit Discobaar A Moeder het Bollekesfeest af. Eerst vooral een Antwerps fenomeen, tegenwoordig dankzij ‘Iedereen Beroemd’ bekend over heel Vlaanderen. Alle leeftijden zie je meefeesten met deze heren die alle dj-regels aan hun laars lappen, soms gezellig meezingen en liever spelen wat het publiek wil dan wat toevallig in de hitparade staat.

Het volledige programma nalezen met alle uren, locaties en praktische info kan op www.bollekesfeest.be.

Verantwoordelijke: burgemeester Bart De Wever

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is